FVSZME - Egyesületünk - FVSZME – Eddigi munkáink -


FVSZME – Eddigi munkáink

13 szeptember 2010

Egyesületünk ( a Független Városi Szövetség – Magyar Egyesület ) független civil szervezet, amely a magyar értékek megőrzése, továbbadása mellett köteleződött el. Egyesületünk semmit nem ígér, cselekszik. A teljes Nemzeti összefogást tekinti alapelvének.

Szavak helyett beszéljenek a tettek!

Ez idáig a részemről elvégzett feladatok:

1.) Újszeged – November 7. Kultúrház, ma Bálint Sándor Művelődési Ház – „Újszögedi Esték” megszervezése

Mi akkor maroknyian párbeszédre hívtuk az akkori diktatúrát Balczó Andrással (többszörös öttusa világbajnokunk), Makovecz Imrével, Koltai Gáborral. Újat és jobbat akartunk!

2.) Újszegeden 3 kis piacot hoztunk létre az Odesszai, Temesvári krt.-„magas ház”, és a Hargita ABC melletti – ezeket kell továbbfejleszteni, „helypénz nincs!!!”

3.) Újszegeden, a Temesvári Körúti Óvoda udvarának rendbe tétele, a közel 100 éves félredobott Szobor szökőkút helyreállítása.

4.) A Guttenberg utcai Általános Iskola saras udvarából aszfaltozott kézilabda -pálya tervezése, kialakítása.

5.) Az Újszegedi Rk. templom melletti „Korsóslány” szökőkútjának a növényzetből való kiszabadítása, felújítása, felállítása.

6.) Az Újszeged-Petőfitelep-Fodorkert kb. 10.000 lakost érintő 120 kV-os vezeték kiváltásáért, az emberi és vagyon értékek megőrzéséért folytatott küzdelem a francia állami tulajdonú DÉMÁSZ-al.

7.) A Világ Utcája Program (mintegy 30 milliárd Ft. összértékű beruházás) megálmodása, megtervezése, a program kétszeri felépítése a város számára. Ez meghatározó jelentőségű regionális fejlesztés, ugyanis csakis így lehet Szeged régió központ.

Főbb program elemek:

– 2000 férőhelyes Kongresszusi Kiállítási és Hangverseny Központ 16 funkcióval (pl. nyári Szabadtéri őszi, tavaszi, téli folytatása, stb.)

Információs központ

– 400 férőhelyes orvosi szolgáltatással egybekötött Termál Gyógyszálló

( Tradicionálisan világszínvonalon gyógyító orvosaink, ápolóink tömegével hagyják el az országot, az irányt kell megfordítani, ők jöjjenek ide gyógyulni)

Sportközpont

– Agrárium XXI Program – ahol a biológia, az agrárium területén dolgozó nagy értékű keresett tudósaink, kutatóink helyben találkoznak, a nagy gyakorlati tapasztalattal bíró termelőkkel. Közösen nyitnak a Világ felé, de úgy, hogy az érték 51 %-a mindenkor magyar tulajdonban marad

Kereskedelmi és Üzletközpont a térség kistermelői számára

Templomok, Kultúrák Völgye – Magyar Ősi Történeti Emlékhely (A Hunok Fénytemploma)

A program megvalósítása több ezer munkahelyet kínál a magyar fiataloknak, időseknek, és helyben maradásra, családalapításra nyújt lehetőséget.

896 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert meg a Program a korábbi Széchenyi tervből, de a város vezető politikusai kétszer akadályozták meg a Program létrejöttét, és egy négyzetméter kongresszusi központ nem épült az elnyert pénzből! Hol a pénz?!!

A Programot körülbelül 60 hazai és nemzetközi szaktekintély minősítette, amely 1995-ben Hágában a Global Panel Gazdasági Világkonferencián – műfajában, mint egyedi, meghatározó jelentőségű európai térségi, fejlesztési program – egyedüli meghívottként képviselte Magyarországot.

8.) Szeged – Vértó megálmodása, megtervezése, kivitelezése. A választott műszaki megoldás akkor sok 10 milliós megtakarítást jelentett a városnak, amelyért semmilyen köszönetet nem kaptunk azóta sem.

Tavaly Záportározó kitisztítása, 9600 köbméter szennyezett iszap, és 200 darab autógumi letávolítása.

9.) Egyesületünk: Független Városi Szövetség – Magyar Egyesület minden évben folyamatosan gyűjtést rendez a Humán Szolgáltatón keresztül a szegedi szegényeknek.

10.) Néhány éve 6500 könyvet, 30 darab nagy értékű festményt, és egy Kosztolányi szobrot gyűjtöttünk a Szabadkán Trianon után Bácska-Bánátban elsőként épült Magyar Iskolának, a Kosztolányi Gimnáziumban.

11.) Szeged – Vértó – NEMZETI EMLÉKHELY megvalósítása, amelyet a Független Városi Szövetség – Magyar Egyesület hozott létre Nemzeti Hitvallásunk jegyében. Ezen belül felállításra került: a MAGYAR ÉLETFA, a MAGYAR OLTÁR, a SZÉKELY HIMNUSZ EMLÉKMŰVE (a Világon elsőként állítottuk fel), 8 SZÉKELY KAPU, és a fölvidéki magyarság Szöged népének küldött ajándéka, a legősibb ábrázolással megfaragott TURUL SZOBOR, s mindezek egyetlen fillér önkormányzati, állami támogatás nélkül – teljes Nemzeti összefogásban valósultak meg!

12.) 12. Székely – Magyar Rovásíró Verseny – Magyar Napok, „Újszögedi Esték”, Magyar Őstörténeti Szabadegyetem megszervezése

13.) Végezetül, de nem utolsósorban az I. Székely – Magyar Világtalálkozó megszervezése, a 1,5 milliós székelység – a 8 székely szék, a 24 Hun-Magyar Törzsszövetség, a Bugaci Kurultáj vezetői, valamennyi határon túli magyarság, a Magyarok Világszövetsége, összesen 52 ország képviselőinek megjelenésével, és 47 magyar civil szervezet összefogásával.

1000 év után először tartottunk újra Fény-Szertartást Szegeden, a Napfény Városában, sok ezer éves egy Isten félő népünk, és a Mi Öreg Isten Atyánk előtt, és gyújtottuk meg a Tiszta Tüzet, amely Kárpátaljáról érkezett tutajon.

Letettük annak a Hídnak a pilléreit, amely a Honi és a 90 éve elszakított Nemzetrészeket kívánja összekötni.

Sok száz embernek voltunk segítségére lakás, munkahely, és minden olyan jellegű problémával kapcsolatban, amelyben a segítségünket kérték.

Ezt kívánjuk tenni a jövőben is, és ezentúl is csak a teljes Nemzeti összefogás erejével valósíthatjuk meg közös célunkat: a MAGYAR JÖVŐT!

Apró Juhász János

FVSZME elnök

Egyesületünk

Független Városi Szövetség - Magyar Egyesület 2012 | Levél a honlap készítőjének